0744774356

Google a fost obligat sa elimine butonul “View Image”

view_image

View Image eliminat! Google a anuntat oficial schimbari majore in ceea ce priveste functionarea cautarii imaginilor. S-a decis eliminarea butonului de „vizualizare imagine”, iar schimbarile nu s-au oprit aici. La scurt timp, a venit si a doua eliminare, si anume butonul de „cautati dupa imagini”. Doar dupa ce prima modificare a fost facuta, Google a anuntat utilizatorii despre noua hotarare. Acestia nu au intarziat sa reactioneze negativ!

Modificarile au fost facute pentru a descuraja furtul de imagini si pentru a incuraja utilizatorii sa viziteze pagini complete in locul imaginii. Cel mai important motiv este faptul ca multi editori au simtit ca butonul de vizualizare a imaginii Google a ajutat „hotii de conținut sa fure imaginile”. O plangere legala din partea companiei de fotografie Getty Images catre Google a dus la fortarea view image eliminat.

Decizia a venit ca parte a unei intelegeri dintre Google si Getty Images, una dintre cele mai mari agentii de fotografii de stoc. La inceputul acestei luni, cele doua companii au fost de acord ca imaginile din arhivele enorme ale lui Getty sa inceapa sa apara in Google Search.

Intr-un comunicat de presa, Getty Images a anuntat un “parteneriat” cu Google. Potrivit anuntului, Google licentiaza imagini de la Getty Images.

„Acest acord intre Getty Images si Google pune bazele unei relatii de colaborare foarte productive intre companiile noastre”, a declarat Dawn Airey, CEO, Getty Images. Drept urmare, se va intampla ceea ce spera Google: o reducere a numarului de poze folosite fara acordul autorului.

VIEW IMAGE ELIMINAT SI ESTE ACUZAT DE INCURAJAREA PIRATERIEI

Getty Images a depus o plangere in aprilie 2016 împotriva Google la Comisia Europeana, sustinand ca functia de cautare de imagini a Google a contribuit la furtul si pirateria continutului protejat prin drepturi de autor.

„Plangerea Getty Images se concentreaza in special pe modificarile facute in 2013 in Google Images, functie de cautare a imaginii Google, care nu numai ca a influentat activitatea de licentiere a imaginilor de la Getty Images, ci si creatorii de continut din intreaga lume.

Aceste modificari au permis companiei Google sa-si consolideze rolul de motor de cautare dominant al internetului, mentinand monopolul asupra traficului site-urilor, a datelor de angajare si a cheltuielilor publicitare. Acest lucru a promovat, de asemenea, pirateria, ceea ce a dus la incalcarea drepturilor de autor pe scara larga, transformand utilizatorii in pirati accidentali”.

„Furtul de imagini a fost infrant” a fost mesajul transmis de editori in postarile lor pe Twitter. Acest lucru ar trebui sa aiba un impact pozitiv asupra editorilor, in special a companiilor de fotografie care se bazeaza pe achizitionarea de imagini protejate prin drepturi de autor.

CAUTAREA DUPA FUNCTIA IMAGINE A FOST, DE ASEMENEA, ELIMINATA

Tot pe Twitter a fost facut si acest anunt

view image eliminat

Ramane de vazut imactul complet pe care schimbarile le vor avea asupra editorilor web. Se anticipeaza ca schimbarile si butonul view image eliminat vor fi in cele din urma pozitive pentru editori. Cat de mult va merge acest lucru pentru a reduce furtul de imagini si pirateria nu este inca cunoscuta.

In timp ce pe platforma mobila modificarile sunt mai complicate, pe desktop, browserele ofera posibilitatea de a adauga extensii. Un dezvoltator independent a creat o extensie pentru Chrome si Firefox care aduce butonul inapoi in cautari.

Instalarea extensiei este foarte simpla, aceasta fiind disponibila din Chrome Web Store, cat si pe site-ul Mozilla, iar functionalitatea sa este simpla. Odata instalata extensia, butonul View Image va aparea exact in acelasi loc ca inainte şs va functiona fara probleme in acelasi fel in care utilizatorii s-au obisnuit in ultimii ani. Avand in vedere ca browserul Chrome apartine de Google si ca intelegera cu Getty Image ofera companiei inclusiv dreptul de a folosi imagini din libraria Getty fara costuri suplimentare, este foarte posibil ca extensia sa dispara in viitorul apropiat din Web Store.

Desigur, cei care nu vor sa instaleze extensii noi in browser, vor putea in continuare sa descarce imaginile dorite din Google Images vizitand site-urile originale pe care au fost publicate. Eliminarea butonului View Images nu face decat sa creasca nivelul de complexitate al actiunilor necesare pentru descarcarea de imagini, insa nu impiedica intregul proces.

MAI JOS GASITI LINK-URILE CATRE EXTENSIE PENTRU AMBELE BROWSERE, CU MENTIUNEA CA VERSIUNEA DE CHROME AR PUTEA DISPAREA IN ORICE MOMENT, DECI AR FI O IDEE BUNA SA O INSTALATI INAINTE CA GOOGLE SA O IA ÎN VIZOR.

Google Search “View Image” Button – Chrome
Google Search “View Image” Button – Firefox

Tu ce parere ai de noile modificari? Ti-a placut ce ai citit? Daca vrei sa iti ajuti prietenii sa fie si ei la zi cu noutatile Google, nu ezita sa distribui articolul nostru!

Iar daca esti in cautare de solutii digitale despre promovare online, sa vinzi mai mult sau ai nevoie de strategii personalizate pentru afacerea ta, contacteaza-ne chiar acum! Venim cu idei de campanii eficiente, care nu vor intarzia sa-ti aduca noi clienti.

Related Blogs

post-it
presa_influenceri_si_coronavirus
seo_smm